KULeBIKE | Predstavitev partnerja
Kulinarika.Ekologija.Šport.Kultura.
 
 
2°/13°pretežno oblačno
 
 
 
 
 
 
Spodnji Jakobski Dol 4a
2222 Jakobski Dol
 
 
 
 
 

Dogodki

 

Naša zgodba

     Društvo je bilo ustanovljeno leta 1992, najprej z imenom Turistično društvo, od združitve z Vinogradniškim društvom leta 2010 naprej, pa društvo nosi ime Turistično vinogradniško društvo Jakob.
Njegova osnovna dejavnost je razvoj turizma, promocija kraja Jakob, njegovih zgodovinskih, kulturnih in gospodarskih, predvsem pa vinogradniških znamenitosti. Kot izrazito kmetijsko vinogradniško območje smo se z našimi dejavnostmi usmerili najbolj v izobraževanje in promocijo vina, v skrb za olepšanje kraja in kulturno – družabne prireditve.
Društvo s prvimi aktivnostmi začne spomladi z ocenjevanjem vin. Z veseljem poudarjamo, da so si ob marljivem delu in izrednem posluhu pri pridobivanju novih znanj v pridelavi vin, jakobski  vinogradniki postavili za svojo prioriteto kakovost vin in zanje prejemajo najvišje ocene na ocenjevanjih.
Poletne prireditve pričnemo z dnevom odprtih vrat kleti vinarjev Jakoba, na kateri sodelujejo vinogradniške kmetije, ki  se predstavljajo z vrhunskimi vini in raznovrstnimi prigrizki.
Osrednja prireditev pod okriljem društva je Jakobova nedelja v  juliju. To je krajevni in farni praznik s postavitvijo klopotca , degustacijo vin, državnim prvenstvom v kuhanju kisle župe in kolesarjenju – Tour the Jakob, kot tradicionalno množično srečanje mladih in manj mladih.
Jeseni nadaljujemo s trgatvijo potomke stare trte v vaškem vinogradu, kjer je tudi ampelografski vrt različnih sort vinske trte.
Letne društvene prireditve se zaključijo z martinovanjem, s krstom mošta, snemanjem klopotca in kulturnim programom v središču Jakoba. 



       
 
Privlačna pomladna ponudba KULeBIKE kolesarjenj
Pomlad 800x500.jpg
MOJ KULeBIKE DAN
MOJ KULeBIKE 2 in
MOJ KULeBIKE  VIKEND
            
 
 
 
Z eKolesom na vsak hribček
E kolo 1200x800.jpg
Kjer bo 'zatajilo' telo bo pomagalo ekolo. 
                      
 
 
 
KULeBIKE zgodba v sliki
 
 
 
Destinacija Maribor-Pohorje predstavitveni video
 
 
 
 
 

KONTAKT

Vinogradništvo Mulec, Ročica 40, 2222 Jakobski Dol
Tel: Gregor +386 31 374 416
E: info@kulebike.si