KULeBIKE | Predstavitev partnerja
Kulinarika.Ekologija.Šport.Kultura.
 
 
8°/15°oblačno
 
 
 
 
 
 
Sabina Horvat Goropevšek
+386 2 251 78 72
+ 386 41 26 62 31
+ 386 2 251 78 02
info@vino-horvat.eu
www.vino-horvat.eu
Vinogradi Horvat
 
Za tebe smo tukaj:
po dogovoru
Počehova 29
2000 Maribor
N: 46° 34.862'
E: 15° 38.919'
 
Govorimo:
slovensko
nemško
angleško
hrvaško
 
 
 
 
 
Vino Žganje Sokovi Narezki Vege BUS dostop Wi-Fi Igrala Na prostem
 

Dogodki

 

Naša zgodba

V vinu so skrite neštete sestavine, ki kot skupek lepih misli, tisočerih kapljic znoja, dejanj, drhtečih pričakovanj, privrejo na plan. So naš spremljevalec v barvi, vonju in okusu. Preprosto – z nami živijo, trajajo in nam dajejo navdih.
 
Kot družina smo s trto in njenimi sadovi že dolgo tesno povezani. Navsezadnje to pogojuje večstoletna vinska tradicija na teh tleh. Skrben način pridelave in nege vina se je v družini ohranjal iz roda v rod. Vsak posameznik pa trti in vinu daje svoj osebni pečat z delom, mislijo in medsebojno povezanostjo.
 
Le 3 km od centra Maribora, drugega največjega mesta Slovenije, se razprostirajo naši vinogradi na gričih Počehove, v t.i. mariborskem vinorodnem podokolišu. Obdelujemo 9 ha vinogradov, na treh, med seboj ločenih vinogradniških površinah. Slikovita gričevnata pokrajina s plitkimi dolinami ob reki Dravi vsebuje prehodno klimo. Čutiti je alpsko podnebje s svojim hladnim in vlažnim vplivom, ter toplo klimo celinskega podnebja. Griči z večjim ali manjšim naklonom, lahka peščeno – lapornata tla in ugodna mikroklima, nam omogočajo pridelavo izredno kvalitetnih suhih, polsuhih, polsladkih in sladkih vin. Tudi vin posebnih kakovosti. Že vrsto let z udeležbo na različnih mednarodnih vinskih ocenjevanjih dokazujemo, da spadamo v enega najboljših vinorodnih okolišev na svetu.
 
Pri naši vinogradniško – vinarski hiši lahko izbiraš med Renskim rizlingom, Laškim rizlingom, Chardonnayem, Sivim pinotom, Tramincem, Sauvignonom, Rumenim muškatom, ter rdečo zvrstjo modre frankinje in zweigeltom. Izkoristiti želimo naravno danost mikroklimatskih razmer našega pridelovalnega območja in donegovat vrhunska vina s svojo prisotno aromatičnostjo, ter mineralnostjo.
 
Seveda ob dobri kapljici prijajo tudi dobra jedila. Ob predhodnem dogovoru ti ob obisku postrežemo z mesom iz tünke, domačimi suhomesnatimi izdelki in po domačih recepturah izdelano pašteto, ter raznimi sirnimi namazi. Ljubitelje sladkih prigrizkov bodo očarali okusi jabolčnega ali skutinega zavitka, tudi potice. Za svoje goste organiziramo degustacije, poslovna srečanja z ogledom vinske kleti in druge dogodke.
 
Medtem ko starši razvajate svoje brbončice, lahko otroci uživajo v igranju namiznega tenisa, se poskusijo na ruskem kegljišču, kolesarijo, ali se sprehodijo do Piramide. Piramida, hribček nad mestom - kjer je pravzaprav Maribor pričel pisati svojo zgodovino - je oddaljena ½ ure hoje. Svoje goste z veseljem popeljemo na izlet po Mariboru in jim pokažemo Staro trto, najstarejšo trto na svetu. Le-ta po 450 letih še vedno daje sadove in spominja na preteklost na Lentu, najstarejšem, srednjeveškem delu mesta.

Dobrodošel pri nas!            
 
Privlačna pomladna ponudba KULeBIKE kolesarjenj
Pomlad 800x500.jpg
MOJ KULeBIKE DAN
MOJ KULeBIKE 2 in
MOJ KULeBIKE  VIKEND
            
 
 
 
Z eKolesom na vsak hribček
E kolo 1200x800.jpg
Kjer bo 'zatajilo' telo bo pomagalo ekolo. 
                      
 
 
 
KULeBIKE zgodba v sliki
 
 
 
Destinacija Maribor-Pohorje predstavitveni video
 
 
 
 

Domače dobrote

Narezek domačih dobrot

Narezek domačih dobrot

Narezek domačehi izdelkov z zelenjavo in po lastni recepturi izdelano pašteto. 
 
 
Odlična vina

Odlična vina

Vina sort chardonnay, sivi pinot, sauvignon, traminec, rumeni muškat, renski rizling, laški rizling, zweigelt, modra frankinja, zvrst...
 
 
 

KONTAKT

Vinogradništvo Mulec, Ročica 40, 2222 Jakobski Dol
Tel: Gregor +386 31 374 416
E: info@kulebike.si