KULEBIKE-en
Kulinarika.Ekologija.Šport.Kultura.
 
 
3°/8°oblačno
 
 
 
 
 
 
 
Privlačna pomladna ponudba KULeBIKE kolesarjenj
Pomlad 800x500.jpg
MOJ KULeBIKE DAN
MOJ KULeBIKE 2 in
MOJ KULeBIKE  VIKEND
            
 
 
 
Z eKolesom na vsak hribček
E kolo 1200x800.jpg
Kjer bo 'zatajilo' telo bo pomagalo ekolo. 
                      
 
 
 
 
 

Kje je KULeBIKE?

 
SLOVENIJA
 
Z ljubeznijo v imenu in prijaznostjo v ljudeh. Majhna raznolika deželica na sončni strani Alp, ki meji na Avstrijo, Italijo, Madžarsko in Hrvaško. Velika prednost Slovenije je njena majhnost. Na njenih 20.273 kvadratnih kilometrih nudi geografsko in podnebno raznolikost. Na severni meji z Avstrijo se končujejo Alpe, kjer nam dih jemljejo vrhovi Julijskih in Kamniško-Savinjskih Alp, ki proti vzhodu prehajajo  v Karavanke. Na vzhodu so prekmurske ravnice, vmes gričevnate in hribovite vinorodne Slovenske gorice, podobno gričevnat in z vinsko tradicijo prežet je tudi jugozahod države. Jadransko morje na zahodu, kjer nas čaka sredozemski svet.
                                 
 

VINORODNA DEŽELA ŠTAJERSKA

 
Področje Štajerske leži na vzhodu države ob meji z Avstrijsko Štajersko in na jugu države vse do meje s Hrvaško. Na vzhodu meji na Prekmurje, zahodno se stika z Dolenjsko in Gorenjsko pokrajino. Največje mesto je Maribor, ki leži ob reki Dravi v objemu Pohorskega hribovja na eni in Slovenskih Goric na drugi strani.

Maribor je drugo največje mesto v državi, ki se ponaša s številnimi znamenitosmi in prireditvami. Največja znamenitost je zagotovo najstarejša trta na Lentu, ki raste na obrežju reke Drave.

Sprehod skozi staro mesto jedro, ogled znamenitosti, Stolne ali Frančiškanske cerkve, gledališča, kina ali glasbene prireditve. Poleti, konec junija in v začetku julija, se vsako leto odvija Festival Lent, največji slovenski festival na prostem in eden največjih v Evropi, ki na svoja številna prizorišča pritegne več kot pol milijona obiskovalcev.

Sprehod skozi mestno središče, vse do mestnega parka, mimo akvarija in treh ribnikov, vse do Piramide.

Iz Piramide nam oko seže preko streh mesta vse tja do Pohorja, zelene oaze na zadnji postaji mestne avtobusne linije številka 6.

Takorekoč v mestu, pa vendar v naravi  poleti Pohorje vabi z Bike Parkom, gorskim kolesarjenjem, panoramskimi vožnjami z gondolo, mini jetom, poletnim sankališčem in pohodniškimi potmi.

Pozimi nas vabi na smučanje, deskanje, sankanje in z vrhuncem zimske sezone, vsakoletno tekmo svetovnega pokala alpskih smučark, kjer se po strmih pobočjih za pokal Zlate lisice podijo najboljše dame smučarskega športa.
 
 

FACEBOOK

 
Všečkaj našo stran, postani naš FB prijatelj in nas spremljaj na svojem priljubljenem družabnem omrežju. Tako boš redno obveščen o tem, kaj se dogaja, kaj je novega in česa preprosto na smeš zamuditi. Z nami lahko deliš svoje fotografije, KULeBIKE dogodivščine, se pohvališ, da si prekolesaril toliko in toliko kilometrov in se vpišeš na KULeBIKE zid tistih, ki so prekolesarili veliko KULeBIKE turo.
 
 

TWITTER

 
Čivkni na postanku med kolesarjenjem, deli fotko panorame, ki si jo naredil na KULeBIKE turi. Čiv čiv čiv, bodi KUL, sledi  KULeBIKE twittom!
 
 

PINTEREST

 
PIN IT! Pripni svojo KULeBIKE fotko, impresijo in pokaži ostalim kaj ti je všeč!
 
 

YOUTUBE

 
Glej naš YouTube kanal, spremljaj posnetke s KULeBIKE kolesarskih poti in prečudovite okolice.
 
 
 
 
 

CONTACT

Vinogradništvo Mulec, Ročica 40, 2222 Jakobski Dol
Tel: Gregor +386 31 374 416
E: info@kulebike.si